Årsmötesträff i Lindesnäs

7 - 9 Juni, 2019

Årets Årsmöte i Nordic Husbilsklubb inträffar under Pingstträffen i Lindesnäs den 8 juni 2019. Vi träffas på Lindesnäs Camping. Träffdagar är mellan fredagen den 7:e  och söndagen den 9:e juni. Vi får komma tidigare om vi vill.


Vi väljer att fortsätta direkt från Kinnekulle. Nya inköp till kylskåpet görs i Filipstad och vi slår läger vid Djuprämmen. Här har vi aldrig varit förut och det visar sig vara en lugn och vacker plats vid en lång sandstrand. Särskilt tyskar och Holländare verkar uppskatta denna typen av ställplats. Här blir det lugn och ro ett tag innan vi åker vidare mot Lindesnäs Camping strax söder om NÅS i Dalarna.


Vi rullar in som första bil och blir väl omhändertagna av en pratsam herre som klipper gräset fint inför vår träff. Vi bunkrar vatten och duschar i det prydliga hygien-huset. Nordic Husbilsklubb hänvisas till en egen äng. Dagen efter kommer N416 och  värdarnas bilar inrullande.
Det finns en del att upptäcka i omgivningen så vi börjar direkt med små promenader i campingens närhet.


Torsdagen den 6 juni, Sveriges nationaldag, blir solig och het. Fler bilar rullar in. Idag går vi till Herrgården och tittar på alla fina veteranbilar som kommer för att visa upp sig. Vi köper glass som smälter snabbt i värmen. God är den i alla fall. Här är mycket folk. Det är skönt att sitta i skuggan ända tills myggen kommer. Då är det dags att gå in. Förra sommaren var så torr och myggfri, att vi har glömt hur irriterande dessa insekter är.


Fredagen den 7 juni är det den egentliga "Inkörningsdagen" Resten av deltagarna rullar in under dagen. Det blir sammanlagt 36 Nordic-bilar. Ove Andersson kommer in som bil nr 37 i en visningsbil. Vid 14-tiden är det välkomstfika på Logen. Det bjuds på Kaffe/te och smörgås. På kvällen blir det knytkalas på logen, lottförsäljning, umgänge och glada skratt. Kvällen avslutas med lite prat utanför husbilen, tills myggorna återigen blir för elaka.


Lördagen den 8 juni är solig och varm. Vi börjar med ett guidat besök på Bruksmuseet. Kunniga guider berättar om hur livet var förr i ett brukssamhälle. Vi tackar för en intressant stund! Dagen fortsätter med tipspromenad för den som önskar. Den anordnas av det lokala bageriet. Styrelsen samlas för ett förberedande möte följt av klubbens årsmöte, som hölls på Logen. Därefter fick vi en paus för att göra oss i ordning till middagen. Även den serverades i Logen. Herrgården hade "överbokat" så det bedöms att vi inte får plats i Herrgården. Maten smakar bra, men dröjer tyvärr allt för länge. Efterrätten, glass med bär, serveras sedan i Herrgården.
På kvällen blir det åska som rensar upp i den kvalmiga luften.


Söndagen den 9 juni bjuder på väderomslag. Regn och 14 grader. Nordics uppställningsplats töms fort på bilar och vi påbörjar hemresan. Själva väljer vi att mellanlanda vid Bjurbäckens slussar. Här är det otroligt vacker sommargrönska med mycket ängsblommor. Caféet är öppet och vi äter en god räksmörgås till lunch, innan vi slutligen återvänder hem under måndagen.


Vi tackar våra värdar för en trevlig träff i vacker miljö. Stort tack till N649, Lena och Rolf Bergqvist och N657, Inga-Lill Larsson


Vid pennan: N311, Agneta Rosén-Andersson
Fotografer: Agneta N311, Karl Andersson N311, Eva-Lena Axelsson N81, Claes Ehinger N548 och Leif Andersson N817