Resa till Hooks Herrgård och Diggiloo

23 - 27 Juli 2014

 

Efter Ytterligare några intensiva arbetsveckor med helgarbete och övertid är det äntligen dags att rulla igen!

Vi åker på onsdag eftermiddag och målet för dagen är Ålleberg, där vi skall träffa Birgitta och Carl-Åke, som redan varit ute ett par dagar. Vi kommer fram till en solstekt bergsplatå. Det är närmare 30 grader och stekhett. Det fläktar gott på toppen och vi äter en lätt middag när vi kommer fram. Det pågår flygskola och det startas och landas i en jämn ström. Framåt kvällen går vi till restaurangen och äter en glass, samtidigt som vi beundrar utsikten mot Falköping i solnedgången.
Vi får en lugn och tämligen sval natt till torsdagen. Bara fåren, som betar i hagen intill, hörs från och till. Torsdagsmorgonen är lika solig, varm och stilla som de flesta morgnar varit denna sommar. Vi tar det lugnt och latar oss. Vi bestämmer oss för att stanna en natt till innan vi far vidare till HOOKS Herrgård. Det är en sådan trevlig atmosfär på Ålleberg.
En väldigt god räksmörgås äts på restaurangen till lunch. Efter lunch är det dags för herrarna att fästa markisen i den lite friskare vinden. Därefter vidtar lata timmar i solgasset. Ett besök på flygmuséet hinner vi också med.

Fredagen den 25 juli är det så dags att duscha, äta frukost och sedan lämna Ålleberg för att åka ner till Hooks Herrgård. Här skall vi får njuta avv Diggiloo på bästa parkettplatser.

Vi bjöds på en makalös show som varade nästan fyra timmar med en kort paus på mitten. Alla artister var i högform. Att Nanne, Lena PH och Jessica Andersson m.fl var duktiga det visste vi ju redan, men den unge Oskar Zia tog åtminstone mig med storm. En sån duktig kille! Han drog ner kvällens längsta applåd med sin Italienska serenad. Stående ovationer!
Magnus med silvertrumpeten, Per Andersson, Erik Gadd och orkester med dansare gav oss alla en minnesvärd kväll, TACK NORDIC

Vi kommer dit i god tid och följer anvisningars-skyltarna med ”DIGGILOO” som är prydligt uppsatta utefter vägen. Vi visas in på en liten smal grusväg, som ringlar fram genom skogen och aldrig tycks ta slut! När den väl tar slut är vi tillbaka, där vi började, vid Hooks Herrgård igen! En nätt liten rundsläng på någon mil. Till slut visas vi in på NORDICS gemensamma ställplats, alldeles vid scen, hotell mm. Det är några bilar på plats redan och scenbygget är i full gång. Det ser ut att bli en mäktig tillställning.


Dagen går snabbt och fram emot eftermiddagen har 16 NORDIC-bilar kommit på plats. Scenen är färdig och artisternas buss har rullat in och släppt av hela stjärnkavalkaden med Nanne, Lena PH, Jessica Andersson, Per Andersson, Oskar Zia, Erik Gadd, orkester, Magnus Johansson m.fl. Artisterna vilar och laddar inför kvällen. Vi äter middag och gör oss redo för en underbar kväll tillsammans med 5000 andra Diggiloo-gäster.

Efter konserten satt vi ute en bra stund och kopplade av. Vi övernattade på platsen och sov ganska bra. Under natten revs scenen och allting lastades på långtradare, som genast for norrut mot Lidköping. Artisterna sov gott i det röda logementet och reste först under lördagen.  

Lördagen den 26 Juli reser vi vidare till en liten camping i Ädelfors där avgiften för att övernatta är symbolisk. Campingen är lite annorlunda. En enkel camping med torrdass och utan rinnande vatten. Vatten hämtar man i hink från en källa. Dusch tar man i Emån. Där finns också GULDET, som alla runtomkring försöker vaska fram.


Alla är klädda i hatt och gummistövlar. Ingen ser särskilt ren och prydlig ut. Många har långt hår och långt skägg. Alla är glada och trevliga och nästan alla är storrökare!!
Under lördagen är det guldvaskartävling, som förbereder SM i Guldvaskning efterföljande helg!
Vi ser och lär. Detta är en konst som tas på fullt allvar. 
Nästa gång kanske vi försöker oss på det!

Vi rastar vid en slottsruin som ligger fint i en sjö och far sen vidare för att så småningom hamna rakt in i åskväder i Falköping. Vi äter gemensamt en "Bullens korv" innan vi skiljs åt för denna gång och var och en åker åt sitt håll.

 

Nedtecknat av Agneta N311


med ett stort och särskilt tack till NORDIC Husbilar AB, som gjorde denna upplevelse möjlig!