Elmia, Jönköping

5 - 9 September 2018

Så var det åter dags för ett besök på ELMIA husbil - husvagn i Jönköping. Som pensionär gör man gärna en kringgående rörelse för att förlänga resan ytterligare. Inkörning på ELMIA-området tillåts nu från onsdag morgon. Många ekipage cirkulerar i dess närhet för att vara på hugget vid grindarna tidigt på morgonen. Köer, trängsel och efterföljande dåligt humör blir ofta en tråkig följd av detta.


På tisdagen landade vi på ställplatsen i Sandhem där vi tillbringade en solig dag tillsammans med två andra Nordic-ägare. Kvällens måltid på den lokala pizzerian satt gott i hungriga magar. Natten var lugn. På onsdagen var resan därifrån till ELMIA kort och inkörningen vid lunchtid gick snabbt och smidigt. På plats för att ta emot oss fanns värdparen i nr 202 och 204.


Mässan var som vanligt oöverskådlig. Man plockar godbitarna som intresserar och filtrerar bort resten. En lika stor upplevelse är promenaderna ute på mässcampingen, där sätten att palla upp lutande fordon på område 2 är många och till synes vanskliga. Mässan bjuder också på "Oktoberfest" med öl och Tysk "ompa-ompa-musik", samt två danskvällar. I år spelade "Black-Jack" och "Larz Kristerz"

På fredagkvällen bjöd Nordic Husbilar på rostbiff o potatissallad. Gott som vanligt. I år klarade vi oss undan regnet så vi kunde äta tillsammans, men tyvärr kom det skurar som bröt samvaron tidigare än nödvändigt.
Under lördagkvällen grillade vi som ville vara med tillsammans. Vid 20-tiden var det dags att bryta igen, för då kom Åskan på besök. Då passade det bra att förbereda sig för danskväll med Larz-Kristerz.


Söndagen var som vanligt den lugnaste dagen att gå på mässan. Nöjda och glada säljare kan slappna av och släppa stressen. Campingområdet töms ganska snabbt och det är inte många kvar efter lunch.


Vid pennan: Agneta Rosén-Andersson, N311


Fotografer: Agneta Rosén-Andersson N311, Katy Forsberg N51, Marie Lostin N597, Sven-Erik Nord N202 och Nordic Husbilar