Semesteresa norrut

28 Januari - 12 Februari

2022

Text och foto: N916


Två veckor semester med Nordic klubb-träff i Mora och sen vidare norrut för att även testa bilen. Vi är nybörjare med Alde-värme. Våra tidigare husbilar har vi bara haft Truma (luftburen värme). När vi åkte mot Mora, med lite minusgrader, så hade vi bara på värmeväxlaren. När vi stannade för nattstopp så var det iskallt i badrummet. Värmen kom så småningom när vi hade satt på värmen. Vi hade en trevlig helg tillsammans med andra Nordic vänner och sen blev det dags att fara vidare. Vi hade bokat camping i Jokkmokk för att gå på marken, men den blev inställd, men vi tänkte åka dit ändå. Temperaturen sjönk mer och mer ju längre norrut vi kom, hade -21 i Östersund. Bilen har gått bra på snö och isvägar. När vi kom upp till Jokkmokk märkte vi att kylskåpet inte fungerade och igår kväll när vi tittade på tv hördes en puff där bak. Gick bak och det var blött i skåpet under sängen vid pannan. Torkade men hittade inte vad som kunde ha hänt. Vattnet var ofärgat så det kan inte ha varit pannan. Allt med vatten fungerar, så vi har inte det blekaste aning om vad som hände. Ringde Nordic och han vet inte heller vad som kan ha hänt, likaså med kylskåpet. Så det blir nog lite spännande om hur det går resten av semestern och många mil hemifrån  

2022-02-04

Skönt med semester och då kan vi ta en dag till i Jokkmokk. -15 grader och kraftig Snöyra. Hittills har det kommit nästan 30 cm snö. Vi har det skönt i bilen. 

2022-02-06

Igår blev det en transportdag till Kiruna. Tog en liten sightseeing inne i centrum innan vi slog läger på en parkering. Idag besökte vi Ishotellet i Jukkasjärvi, alltid lika spännande att komma tillbaka och se, sommar som vinter. Sen tog vi sikte Storforsen, också lika spännande att återkomma till, sommar som vinter. Och nu står vi på parkeringen där, efter körning i snöyra. 

2022-02-07

Dagens etapp blev till Vindeln med mellanlandning hos Svenska Dynor i Flarken. Tempen har hållit sej på ett par minusgrader hela dagen. 

2022-02-08 

Dagens kort är mellan Vindeln och Sollefteå där vi står nu för natten. 

2022-02-12 

Då har vi kommit hem till ett snöfritt Närke. Vi lämnade ett lite soligt Sollefteå efter att ha försökt att åka upp till Hallstabergets skidbacke, men vi kom inte så långt. Tog sen en sväng till Höga Kusten bron, och vidare mot Rättvik. Det blev en natt vid Ore kyrka. Nu är det tvätt och göra iordning på bilen inför nästa resa, ingen långresa, för nu är det plikten som kallar, men någon "baravara" - helg. 

Jag hoppas att ni har haft en trevlig resa som vi har haft 

Ha det gott så ses vi! 

Eva & Lennart Bonnevier N916