Nordic kräftskiva

14 - 16 September 2012

Efter golf kommer Kräftor! Så är det varje höst och så är det även denna höst!
Vi packar ihop oss i husbilen och far norrut efter jobbet på fredagen. Med i bilen finns synthen, som åter skall göra tjänst under det gemensamma klubb-knytiset. Det rullar på och vi är på plats och lastar ur vid 17-tiden på eftermiddagen.


Uppslutningen är god och klubbmedlemmarna låter sig väl smaka av den medhavda maten. Undertecknad underhåller på synthen och tiden går i ett rasande tempo. Vi har tillgång till lokalen till 21.30, sen vill Viveca duka och förbereda för morgondagens festligheter.

På lördagsmorgonen kan man se en imponerande samling av NORDIC-bilar i olika åldersklasser.

Uppslutningen och intresset för denna helg är som vanligt stort. Nordics värde varar, härom råder ingen tvekan.

Spannet på årsmodeller bland de deltagande, väl fungerande husbilar, är stort!

Lördagsmorgonen inleds med att Viveca m.fl delar ut färska morgonfrallor! Det finns risk att vi blir bortskämda! Som vanligt gäller det att vara uppe före skatorna, som annars gärna hackar i sig vår frukost!


Butiken och kaffehörnan öppnar klockan 10.00 och sedan går dagen fort, som vanligt!


Lördagen går åt till, att mingla med gamla bekanta, dricka kaffe, gå tipspromenad, provköra husbilar mm.

För den hågade spekulanten till en ny husbil, finns det många detaljer att fundera på och många val att göra.

Dagen bjuder på strålande solsken och ett par timmar i solskenet för att stilla hunger och vila trötta ben känns inte fel. Lunchkorven äts i kamp mot getingarna, som tycks pejla allt ätbart i sin närhet. Kampen vanns av getingarna och maten fick förtäras inomhus.

Under eftermiddagen har styrelsen hunnit med ett litet möte på klubbhyllan och därefter går var och en till sitt för att vila och byta om. Snart skall vi samlas för den årliga KRÄFTSKIVAN i Nordics fabrikslokaler.

Medan deltagarna samlas utanför, förbereder Ove, Per och Stefan för en liten välkomstdrink utanför, medan Viveca och hennes medhjälpare förbereder i lokalen.


Ove presenterar ett nytt raffinerat sätt att motionera och trötta ut barnbarn. Leken heter "Hämta-Korken" Champagnekorkarna flyger och tösen springer efter och hämtar. Alla korkar hämtades in....... utom dem som hamnade......... innanför grannföretagets stängsel!! Jag undrar var längdrekordet ligger?

Så småningom hälsar Ove, Per och Stefan alla välkomna och öppnar dörren till lokalens inre.

Vår lotterigeneral måste ha en hemlig beundrare!

Under kvällen föräras hon en "hemlig" present

och alla undrade Vad? och från Vem?

Lokalen är fullsatt och alla låter sig väl smaka av det dignande kräftbordet. Lika generöst som alltid. Det går helt enkelt inte att göra slut på dem!


DÅ!!!!!!  DÅ KOMMER HON!!!!    DORIS!!!!!

Hon gör entré iförd sina mest utmanade kläder och med väskorna fulla av attiraljer. Vi får en lysande uppvisning i "sex appeal" Ingen i publiken är oberörd. Speciellt inte vår käre herr ordförande Arne, som får en särskild lektion såsom varande Solnabo! Upp till bevis är det slutligen, när han ombedes ta en svängom med hustrun Katy.


Detta gör susen, för Arne blir sedan under kvällen, den mest eftertraktade danskavaljeren av alla!


Under denna lysande föreställning beundrar jag alla er som kunde fortsätta att äta! Själv hade jag skrattkramp i magen och hade förmodligen satt första kräftstjärten i halsen om jag hade försökt!

När skrattsalvorna lagt sig och skrattkrampen avtagit återgår vi till ätandet igen!

Så småningom presenteras vinnarna i tipspromenaden och får sina välförtjänta priser. Lotterigeneralen förrättar lottdragningen i 2 olika omgångar, vilket är smart för det hade en "Samlande" effekt. Det är fler som stannar kvar efter avslutad måltid!

Carl-Åke N 212, hade framställt en Sverigekarta med alla Nordic Hubilsklubbs medlemmar markerade i geografin. Denna överlämnas nu till Nordic Husbilar AB med hjälp av vår ordförande Arne. Tack Carl-Åke för en klurig idé!


Kvällen avslutas i dansens tecken under ledning av Leif och Nilla i "Young 66"
Vi lämnar som vanligt lokalen nästan sist, med ett stort leende på läpparna.
Visst är det härligt att få skratta riktigt gott nån gång!


TACK NORDIC HUSBILAR FÖR EN JÄTTEROLIG KRÄFTSKIVA (som vanligt ;-)


Vid pennan


Agneta, Nordic 311
Med tack till Arne och Katy Nordic 51, som bidragit med många av bilderna!

Det blev många bilder under årets kräfthelg! Här presenteras de i en kavalkad under respektive fotografs namn.


Håll tillgodo!


Foto: Katy Forsberg, Arne Lindström Nordic 51

Foto: Karl-Evert Andersson & Agneta Rosén-Andersson, Nordic 311