Elmia, Jönköping

10 - 13 September 2009

Ja, så har nu Elmiamässan gått av stapeln med fint väder och en hel del att titta på.
Jag skall inte här återge vad som visades på mässan – det gör man på så många andra ställen. Jag skall i stället försöka återge hur det är att vara värd på Nordic Campen på Elmia. Vi är två som delar på värdskapet Sven-Erik (202) och undertecknad.

 

Vi åkte hemifrån redan på tisdag eftermiddag och övernattade vid Brahehus (ca 30 mils körning). Det var ett 20-tal husbilar och några husvagnar som redan hade parkerat där för natten.

På onsdag förmiddag åkte vi vidare till Elmia. Som värd för Nordic Camp måste vi, senast onsdag eftermiddag, hämta ut påsar med inträdesband för alla tre dagarna samt diverse reklam. Efter att ha gjort detta besökte vi Nordic montern och där var allting klart.  Ove och sönerna hade tagit med Nordicflagga inkl stång som vi riggade upp vid campen. Vi tog även en promenad till parkeringen utanför mässan. Där stod hundratals ekipage (husbilar o husvagnar) som köade för att få köra in på de olika klubbcampar som finns inom mässområdet. Förutom de som väntade på att få köra in fanns det ett stort antal husbilar som parkerat och skulle stå utanför över natten. Totalt är det ca 2500-3000 besökande husvagnar/husbilar inom mässområdet och stort antal på parkeringar utanför.

På torsdagen öppnade man insläppet redan kl 06 och första Nordicbilen var inne på campen vid 06.15!! Sedan rullade bilarna in allteftersom på torsdag och fredag. Sven-Erik (202) kom vid kl 09 på torsdagen och vi delade upp dagarna i pass. Vi campvärdar vill gärna vara med och anvisa plats när gästerna kommer. Detta för att det är en begränsad yta vi skall hysa 35 husbilar på med beaktande av kraven på säkerhetsavstånd mellan ekipagen.

På torsdag till lördag var det kanonväder så man kunde sitta ute och njuta av det fina vädret mellan mässbesöken. Det fina med Nordic campen är att man kan varva med besök i  mässlokalerna (2-300 m från campen) under någon timme, med umgänge med klubbkamrater på campen. Inom området finns servicehus med tillgång till toaletter och dusch. Tömning av toa finns också inom området liksom tillgång till friskvatten.

På fredag efter mässans stängning dukar vi långbord  mellan bilraderna och inväntar Nordicpersonalen som kommer med buffén som Nordic Husbilar AB bjuder på. Smakade alldeles utmärkt och trevlig samvaro hade vi i det vackra vädret.

På lördagen började en och annan bil lämna campen för denna gång. Den stora avresedagen var söndagen med grått och blåsigt väder. Vi tog ner flaggan i kulingvind och lämnade Elmia för en färd till Ombergs Golfklubb, där vi spelade i strålande väder på måndagen.

 

Jag vill passa på att tacka alla gäster på Nordic Campen för att ni är så tillmötesgående och positiva när vi campvärdar  anvisar hur ni skall stå. Jag vill också passa på att tacka Nordic Husbilar AB för den goda buffén på fredagkväll.


Rune (284)

Här finns ytterligare en berättelse från den här träffen