Ölands skördefest

2009


Längtan blev för stor!

I samband med Ölands skördefest har vi ett antal år arrangerat en spontanträff för Nordic husbilsklubb, men nu när min hustru blivit sjuk så kan jag inte stå som arrangör och någon annan har tyvärr inte tagit upp stafettpinnen.


Men nu blev min längtan för stor och då är det skönt att ha en Nordic husbil, som står färdigpackad. Det är bara att plocka in lite mat i kylen och fylla på färskvatten och sedan dra iväg till Ölands skördefest ”nordens provanse”. Det blev en fantastiskt skön och fin upplevelse som vanligt. Inget år är det andra likt. Man upptäcker nya saker varje gång. Skördefesten blir bara större och större. Det finns många underbara platser att besöka. En är Eriksöre Bygata – ditt första val - . Denna bygata är faktisk ett Ölands skördefest i koncentrat. Ett fantastiskt inslag är kulturnatten då hela ön ”brinner” med marschaller, pumpor och halmbalar till långt in på småtimmarna.

Nu var det 12:e  året som detta - från norr till söder – från fyr till fyr -  arrangemanget arrangerades. Vi hade en fantastisk tur med enormt vackert,  men blåsigt höstväder. Men det gör inget för man mår så gott i sin husbil.


Att hösten är en husbilarnas årstid märktes minsann under dessa dagar, för dominerande var dessa fritidsekipage. En natt var vi 35 husbilar på Köpstadens kvick stopp parkering.


En fantastisk upplevelse var det som vanligt denna vecka. En laddning av batterierna inför vintern och ett välfyllt kylskåp med kulinariska Ölandsprodukter. En resa på 160 mil blev det på en skön höstvecka.

I ett tidigare reportage skrevs om GPS-ens förträfflighet. Jag kan bara instämma i det, för nu när jag inte har min hustru som kartläsare så måste jag helt förlita mig på GPS-en och det funkar jättebra. Man får uppleva andra och underbara vägval som man annars inte kunde ha tänkt sig. Så blev det när vi for till Kristinehamn på kräftskivan, men det är en annan historia.


Nordic 243 Leif o Marianne