Kort - Vasan

24 Februari 2012

Nordic Husbilsklubb åkte Kortvasan för 7:e gången.


Den 24 feb 2012 var det åter dags för ett antal medlemmar i Nordic Husbilsklubb att åka de tre milen från Oxberg till Mora.
På grund av infuensa kunde endast Stefan från Nordic Husbilar AB ställa upp – de övriga anmälda från Nordic Husbilar var däckade allihop. Tråkigt men sant. Vi blev ändå 26 st som startade i Oxberg. Tyvärr var det några som valde att bryta p g a hälsoproblem. Det är klokt att inte fullfölja loppet om man inte känner sig riktigt kurant.


Vädret då? Vädermässigt var förutsättningarna mycket bra - någon minusgrad vid starten och någon plusgrad senare på dagen. Spåren var i stort sett bra hela vägen –undantag fanns där spåren var bortplogade. Det var ju klisterföre och gick skapligt fort i utförsbackarna.


Nordic Husbilar AB hade traditionsenligt upprättad en kontroll där det bjöds på dricka och annat energitillskott. Värdar för kontrollen var Viveca och Bosse. Tack Nordic för det vi fick vid kontrollen och i startkitet.


Det var också glädjande att det var 8 st som startade för första gången från bilarna 4, 51, 83 o 457. Katy (51) hade utmanat Christer (474) eller om det var tvärtom – åker du så åker jag! Katy fullföljde loppet med den äran och då hon inte tidigare åkt längd hade hon fått skaffa ny uppsättning av allt en längdåkare behöver - t o m glasögonen för längdåkning gick i stil med skiddräkten. Utmanaren Christer är ju en gammal skidräv och har bl a åkt ett 10-tal gånger hela sträckan Sälen – Mora om jag inte tar fel!!


Efter loppet var det någon timmes siesta innan det var dags för den traditionella supén på restaurangen ”Strand Kök och Bar”. Vi var totalt 59 st (nytt rekord) som njöt av den goda maten och stämningen var som vanligt mycket hög.


På lördag bjöd Klubben på korvgrillning på campingen. Vår ordförande Arne (51) svarade för denna trevliga tillställning. Elsa o Sune (188) var medhjälpare åt Arne.


Vi hade i år också 7 Hejarklacksbilar och tillsammans med ”tävlingsbilarna” var vi uppåt 30-tal Nordic:ar på Mora Camping på torsdagkväll. Pampigt!


I samband med korvgrillningen blev jag avtackad (och tackar för det) av ordf Arne med present då jag efter 7 år överlämnar stafettpinnen som ansvarig för Nordic Kortvasa till Klaes Lindau (316) och önskar Klaes lycka till.


/Rune (284)