Årsmötesträff i Gräfsnäs

18 - 20 Maj 2018

Årets PINGSTTRÄFF är förlagd till GRÄFSNÄS strax söder om Sollebrunn i Alingsås kommun. Årets värdpar är N188, Elsa och Sune Johansson och N372. Sylvia och Lars Gustavsson. Mötesplatsen är Bygdegården och bilarna ställs upp på en frikostig gräsyta strax utanför byggnaden.
Värdparen med assistenter finns på plats redan torsdag eftermiddag. Sammanlagt är 37 bilar anmälda och hälften av dem väntar redan utanför på torsdagen. De anvisas plats i väntan på insläppet som är först på fredagen kl 10.00

Gräfsnäs visar sig från sin bästa sida. Här finns en slottsruin, en vacker park med väldigt gamla lövträd, en fin promenadslinga, café/restaurang, badplats och en samling gamla byggnader att titta på. Som vanligt, denna vackra maj månad, skiner solen från en klarblå himmel och ute-temperaturen är behaglig.

Under fredagen rullar bilarna in och får sina platser. Välkomstkaffe serveras med hembakta kakor. På kvällen har vi knytis, där man antingen äter medhavd mat, eller så äter man färska räkor från västkusten. Undertecknad har synthen med sig och klinkar en stund. Det sorlar i lokalen och stämningen är, som vanligt god!

Lördagen är den dagen då allt ska hända. Man spelar både Land-dart och Boule i olika grupper. Somliga tar en morgonpromenad i Slottsparken. Andra sitter o mår gott i solen. Den obligatoriska tipspromenaden följer en fin slinga vid sjökanten. Frågorna är kluriga. Och minsann, är det inte ett gäng stollar som badar i Anten!
För den som vill, har Lars lyckats ordna en guide till Slottsruinen. Detta uppskattads av många och det är en stor skara som travar bort för att lyssna.
Värdparen med assistenter förbereder för kvällens middag. Före middagen är det dags för Årsmötet i Nordic Husbilsklubb. Mötet går snabbt och smidigt och klubben har därefter en ny ordförande. Välkommen på den posten Claes Ehinger från Härnösand!
Middagen intas av ett hungrigt gäng och därefter får vi njuta av kvällens underhållare....Niklas Karlsson från Åsaka! Den gossen kan både spela och sjunga och imitera! Tillsammans med sin assisterande kompanjon, som bidrar med den ena rövarhistorien efter den andra, drar han ner stående ovationer.


Årets bild har under dagen röstats fram. Katy Forsberg gör ett "Hat-trick" och vinner för tredje gången. Detta året får hon dela förstapriset med Leif Andersson, som med sin Rauk-bild hamnar på samma poäng.


När sen tipspromenadens segrare blivit korad och alla lotterivinsterna dragits, är klockan så mycket och de flesta drar sig in i bilarna för en god natts sömn.


Söndagen är lika solig o varm. Det är dags att avsluta en fin Pingstträff och rulla hemåt. För värdparen återstår städning och att återställa lokalen. Efter arbetet och en gemensam måltid lämnar även de Gräfsnäs och den fina röda Bygdegården.


Stort tack till Elsa, Sune, Sylvia och Lars och "Assistenterna" Anette och Kjell, för en väl genomförd träff, på en fin och väl fungerande plats och med ett gudomligt vackert väder!


Vid tangenterna
Agneta i bil nr 311

Foton: Karl-Evert Andersson och Agneta Rosén-Andersson, N311