Nordic Open Golf, Kristinehamn

13 September 2012

NORDIC husbilar AB:s Nordic Open Golf på Kristinehamns golfklubb


Förra året var första gången jag gick runt en golfbana. Eftersom Rune, N284, inte spelade då fick jag en mycket kvalificerad guide.

I år var jag ensam tävlingspublik. Nu var det 15 tävlingsdeltagare, en ökning med 67 procent från förra året då ovanligt få deltog.

Deltagarna delades in i fem grupper med tre i varje. Innan man började spela böt man spelar-/scorekort med varandra

Rune berättade förra året för mig vad alla pinnar och färger betyder, men det mesta har jag glömt.

Jag tror dock att denna lilla modell av Picassomonumentet i Kristinehamn markerar tee dvs utslagsplatsen för damer.

Årets sommarväder medförde att det var väldigt grönt och frodigt kring banan. Några bollar försvann därför i terrängen och flera försvann dessutom i vattenhinder. Jag tycker att det är nästan omöjligt att se bollen i luften så hur spelarna nästan alltid hittar sin boll när den landar har jag svårt att förstå.

En tävling i tävlingen gick ut på att på första utslaget komma så nära hål 13 som möjligt. Vinnaren gick i första gruppen där alla tre spelarna kom mycket nära. Den boll som kom allra närmast ligger bara 193 cm från hålet. 

Innan prisutdelningen hade Ove ordnat lunch i klubbhuset

Prisbordet var fyllt med fina priser från Nordic Husbilar AB och samarbetspartners/sponsorer Alde International Systems AB, Dometic AB, Pea Industri Produkter AB samt Svenska Dynor AB.

Många av spelarna frågade om inte jag också ska spela nästa år, men det är inget för mig. För det första är jag inte särskilt boll-, sport- eller tävlingsintresserad och för det andra finns det en risk att jag, som några av mina vänner, uppslukas av golfen. Flera av spelarna var, som i alla sporter, så klart inte nöjda med alla sina slag under dagens runda. En positiv sak med golfen är det handicapsystem, som gör att spelare, som är olika duktiga, ändå kan tävla mot varandra. Det är riktigt trevligt att bara gå runt och njuta av den kuperade terrängen, på Kristinehamns golfbana, utan att spela och på den stora parkeringen finns det flera särskilda platser, med el, för husbilar

Ett varmt tack från klubben framförde jag till Rune för hans långvariga och fortsatta engagemang i Nordic Club Open Golf samt naturligtvis även till Ove och Nordic Husbilar AB

 

Arne

N51

Bilder från Nordic Open Golf 2012.

Foto: Arne Lindström, Nordic 51