Årsmötesträff i Kolsta

6 - 8 Juni 2014


Årets Pingstträff går av stapeln i Kolsta intill Arlanda flygplats.
Vi åker tidigt på morgonen torsdagen den 5:e juni mot LAXÅ, där vi skall möta Birgitta och Carl-Åke.
Här äter vi en god räkmacka, som vi inhandlat på vägen. Efter en längre rast är vi redo att fortstätta mot målet.


Vi åker i ett hav av blommande lupiner. Det är så makalöst vackert med all denna färgprakt.


Vi anländer till Kolsta vid 18-tiden. Då har vi tagit oss igenom Västerås i rusningstid. Arbeten på motorvägen gör att det blir köer. Låååånga köer. På mötande sidan vill säga. Det tycks som om folk är på väg västerut för att fira pingsten. I år är det långhelg och sammanfaller med 6 juni.


På kvällen blir det gemensam korvgrillning och allmänt umgänge. Det är en del bilar som redan har kommit, så vi blir inte ensamma första kvällen. Denna kväll startar alla plan på bana 1, dvs den banan som går rätt över våra huvuden. Det kommer ett plan i minuten ungefär och ljudet är öronbedövande. Fram mot natten avtar trafiken och natten blir lugn.


Fredagen den 6 juni börjar i strålande solsken. Vi äter frukost och tar sen en promenad för att se på omgivningarna. Även denna dag dånar flyplanen över våra huvuden. Vi börjar vänja oss! Folk rullar in allteftersom och vid 14-tiden är det dags för välkomstkaffe vid långbord.


Arne har satt upp de foton som tävlar i ”Årets Nordic-bild” på väggen i Idrottshallen. Var och en får lägga EN röst på den bild man tycker bäst om. Det visar sig lite knepigt att bara rösta på en bild.

På kvällen blir det knytis i det fria. Restaurangen som vi får låna är tyvärr låst!

Den begärda dragspelsmusiken drunknar oftast i ljudet från startande plan, som ihärdigt startar från bana 1 i en aldrig sinande ström.

Vädret är varmt och folk verkar ha trevligt.
Det är dock lite svårt att spela rätt, när man endast hör fragment av vad man spelar. Förhoppningsvis hör publiken de fragment som spelas rätt!

Natten blir åter ”sovbar” och vi vaknar till ytterligare en varm och solig dag. Denna dag, lördag den 7 juni, blir det full fart hela tiden!

Vi bjuds först på en bussresa till Sigtuna. Väl där får vi en guidad fotvandring genom stan. Vår guide heter Lena von Essen. Vi får en saklig genomgång av sevärdheterna i stan, som är mycket gammal. Idag innehas husen mest av sommargäster. Här är höga taxeringsvärden.

Väl hemma hinner vi med en snabb lunch, sedan är det dags för förberedande styrelsemöte och efterföljande årsmöte i Restaurangen, som nu är öppen.

Ny styrelse väljs och därefter återgår vi till husbilarna en stund före den efterlängtade grillbuffén.

De som ännu inte röstat på Årets Bild får en sista chans.

Mot kvällen är det dags för GRILLBUFFEN! Det är gott det! Som förrätt får vi ”Toast Skagen” med en god skaldjursröra till rostat bröd.

Under eftermiddagen hade ”Chefen” grillat och förberett, inbakad potatis, grillade ribs, kyckling och fisk, majs, sallad och goda såser och aromsmör.
Det smakar gott i en hungrig mage. Till buffén får vi underhållning av tre spelemän/kvinna på gitarr, dragspel och fiol.

De sjunger och spelar folkmusik med stundtals burleskt innehåll.

Så småningom flyttar vi inomhus. Myggen blir för envetna. Här intar vi kaffet.

Lottdragningen förrättas och Vinnaren av årets Nordic-bild koras.

När sista lotten är dragen har alla bråttom till bilarna. Dagen har varit lång och innehållsrik och tröttheten gör sig påmind.
 

"Årets bild" vanns av Carl-Åke Holm och var den vackraste av alla! GRATTIS Calle, det är
du verkligen värd!


Söndagen den 8 juni är avskedets dag, när alla åker var och en tillbaka till sitt. Några lyckliga är fria att fortsätta resan några dagar till, men vi måste hem till våra båtar och sjösättningar med språng!


Efter den. nya styrelsens konstituerande möte drar vi västerut igen. Återigen möter vi den mesta trafiken. Vi gör ett längre stopp i Lyrestad för middag och lite mer solvärme vid Göta Kanal.


Ett stort tack till de tre värdparen,
Ia och Rune, Birgitta och Ulf, Katy och Arne,
för en väl genomförd Pingstträff 2014!
 

Slutligen vill jag framföra ett STOR TACK för den fina blomman jag fick efter fredagens spelning! Den står vackert på min veranda.


Vid pennan:

Agneta
NORDIC 311