Surströmmingsfest, Nolia, Umeå

Augusti 2009

ATT VARA TRÄFFVÄRD


Hej alla surströmmingsvänner Piteå 2008,  Umeå 2009.


Björn och jag skall dela med oss av våra tankar inför den traditionella surströmmingsfesten på torsdagskväll, varje gång det är NOLIA.
Vi börjar alltid fundera framåt juli. "Hur många tror du att det kommer i år"? "Var ska vi vara och vad skall vi hitta på"?
Tiden går och det kommer inga anmälningar. Då säger alltid Björn, "lugn, det kommer sista veckan som vanligt. Börja du planera för vad du ska utsätta alla gäster för så går det här bara bra".


Björn fixar alltid uppställningsplats i Umeå.
I Piteå 2008 var det lite besvärligt, men då tog vi hjälp av dom säkra surströmmingsgästerna varje år, Gurli och Erik Aldrin. De fixade kontakten med Tomas på campingen i Piteå. Jag och Björn åkte upp till Piteå och träffade Tomas och allt löste sig till perfekt uppställning tyckte vi. Vi fick samma utlåtande från dom som var där.


Jag och Björn och alla andra klubbmedlemmar uppskattade väldigt mycket att Ove och Soli var med oss hela kvällen i Piteå trots att det började regna. 


Umeå 2009: 
Som Björn alltid har sagt, "det här ordnar sig", så kom anmälningarna eftersom. Då vi åkte ner till uppställningsplatsen på onsdag, var det 16 bilar anmälda. Han fick rätt som vanligt. Vi kom till uppställningsplatsen på onsdag c:a 14.oo och till vår förvåning var där en Nordic bil. Då vi kollade var det Sven-Erik och Margareta Nord från Linköping och dom var först även 2007. När onsdagskvällen kom hade 2 anmälningar till inkommit. Och i det fina vädret kom 10 bilar på kvällen. Det var rekord och mycket trevligt i det fina vädret. 


Efter onsdag kommer torsdag och då kommer inhandlingen på tal. 2009 var det inte så svårt, för vår hjälp i Piteå Ann-Charlotte och Kjell Gunnarsson hade skrivit upp vad som var handlat, så det var bara att dra ifrån och lägga till.


Problemet med surströmming är ju det som vi inte äter upp. (Strömmingsrenset) Vi hade vår personbil som tillfällig sopbil ett dygn och det känner vi av ännu i skrivande stund. Det gör ingenting. Vi fick för oss att alla trivdes. T.o.m. Per och Stefan hade tagit efter Ove och Solis initiativ, att vara kvar hos oss hela kvällen. Det var uppskattat av oss klubbmedlemmar.


Per hade lite svårt att hitta till oss på cykel, vet ej vad det berodde på? Med bil gick det bra.


Välkommen till Piteå 2010. Då tar Maria Viklund och Jonas Öberg hand om oss 


Surströmmingsvärdshälsningar 


Björn och Birgitta Pettersson 190.

Här finns ytterligare en berättelse från den här träffen