Med NORDIC Husbilar på Diggiloo

25 Juli 2014Torsdagen den 24 juli startar resan söder över mot Hok i ett strålande sensommarväder  +31 grader, men svalt och skönt i bilen. Efter några stopp efter vägen, för inmundigande av fika och mat så anländer vi till Hooks Herrgård på kvällen. Vi blir mycket väl mottagna och placerade alldeles vid sjön i väntan på att Vipphyllan skall bli klar.


Fredag morgon vaknar man upp till en ytterligare fin sommardag. Under natten har Diggiloo- karavanen anlänt så nu får man uppleva ett i mitt tycke spännande jobb. Vi får se hur de sliter och bygger upp en jättearena. Vilket slitsamt turnéliv! På eftermiddagen är det så dags att förflytta sig till Viphyllan. Nordic-bil efter bil anländer och vi blir till slut 16 stycken bilar på hyllan. Evenemangsplatsen är uppbyggd och klar och nu kl. 17.00 öppnas området och folket börjar välla in. Över 5.000 biljetter är sålda till kvällens evenemang.
För oss är det ingen brådska, föreställningen börjar kl. 19.00 och vi har ju VIP-platser.

Oj vilken underbar kväll vi alla fick uppleva. Det går ej att beskriva. Föreställningen höll på från kl. 19.00 till 22.30 med 45 min. paus. Då säger Marianne när hon ser folk plocka fram sina picknickkorgar, nu skulle det vara gott med en kvällsfika. Vad fick jag göra då, jo gå hem och fixa detta. Det var inte svårt när man hade 5 minuter till bilen. Tack Nordic och Diggiloo för en oförglömlig VIP-kväll.

Lördag börjar vi med att besöka ett par vänner som vi inte har träffat på 4 år och som hade säsongsplats på Hooks Camping. På eftermiddagen är det så dags att starta resan mot Gränna och till färjan Braheborg som skall föra oss över till Visingsö och ett par dagars vistelse där.

Söndag vaknar vi upp i båtklubbens hamn på Visingsö till Vätternvågornas skvalp och inmundigar frukosten.


Så är det dags att glida fram över och upptäcka ön. Man glider verkligen fram.  30 till 50 km hastighet råder på hela ön. Vilken gemyt och härlig stämning som råder där. Fricamping råder på hela ön, så det blir billigare att övernatta där än på Campingen i Gränna. Två dagars vistelse på ön, Färja ToR och tillgång till Gästhamnens dusch och WC kostade oss totalt 265:- kr. En upplevelse som jag verkligen kan rekommendera. För våran del brukar det bli varje gång vi far söder över. Det finns verkligen mycket att upptäcka på ön.
 

Måndag morgon, då startas hemresan i strålande sensommarväder. Snart är det dags för nya Nordic-äventyr och träffar.


Vi alla som var med på denna VIP-träff säger än en gång
ett hjärtligt och stort tack till


Nordic och Diggiloo.  


Nordic 243 Leif Andersson.