Nordic kräftskiva & Jubileum

18 - 19 Augusti 2010

KRÄFTSKIVA och JUBILEUMSHELG i KRISTINEHAMN

Hösten är en härlig tid! Åtminstone för oss, som jobbar stora delar av sommaren! På hösten åker vi ut med vår Pumbaa varje helg från augusti till i mitten av oktober. Denna helg är målet Kristinehamn och Nordics årliga kräftskiva som i år är mycket speciell. Nordic Husbilar AB firar 20 årsjubileum. 
Lämpligt nog slutar jag arbetet klockan 12 på fredagar. Pumbaa är redan städad och packad, det har min käre make sett till. När det gäller husbilen är pysselviljan obegränsad. Keyboarden med högtalare och tillbehör är också stuvad och vi lämnar Skaftö vid 13-tiden. Våra vuxna pojkar (när hände det) åker numera bara med vid enstaka tillfällen. I stället får vi sällskap av våra husbils-åkande, mycket goda vänner från ön, Margreth och Sture. Färden går i behaglig husbilstakt norrut mot Kristinehamn och vi kommer fram lagom för att lasta in speldosan i lokalen.
 
Efter incheckning hos Viveca får vi våra uppställningsplatser i lagom närhet till händelsernas centrum. Efter ett snabbt näringsintag är det så dags att montera upp keyboard, förstärkare och högtalare. Till min hjälp har jag min, alltid lika tjänstvillige, käre make, Karl. Lite uppvärmning och provning av ljudet hinns också med. I år har man tagit mycket större utrymme i anspråk, jubileet till ära och frågan är om min blygsamma högtalaranläggning kommer att räcka till?
Åter i husbilen är det dags för en snabb uppfräschning och lite snyggare kläder inför Nordic-Husbilsklubbs årliga Knytkalas i festlokalen.


10 minuter före officiell starttid är vi på plats. Det är nu tredje året i rad, som jag har den stora äran att få underhålla våra vänner i Nordic husbilsklubb med musik. Att få sitta en hel kväll bakom en keyboard  och spela för människor som vill lyssna, är fantastiskt roligt. Tack alla vänner för er support och alla glada tillrop!
Kvällen går fort när man har roligt. En del låtar lockar till allsång och andra lockar till dans och känslan bakom synthen är att de flesta har roligt.
Halv 10 är det roliga slut och efter lottdragningen ska Viveka duka och göra fint inför morgondagen.


Lördag morgon börjar med ösregn. Som vanligt delas det ut nybakta frallor till frukost. Viveka & Co har hänsynsfullt nog slutat knacka på dörren vid brödleveransen, men det gäller att se upp, för skator och kråkor är snabba att knycka godsakerna som läggs på trappsteget. Vi räddar våra frukostbröd, men våra vänner i bilen bredvid skördar tyvärr en tom plastpåse. De hade sovit för gott och för länge, trots att vi förvarnat dem.

 

Efter frukost och det obligatoriska melodikrysset slutar det regna och vi drar oss ner till Nordics lokaler för kaffe, mingel, marknad, provkörning, tipspromenad och allt annat som bjuds denna jubileumsdag. Det år fullt program hela dagen och tiden går fort. Styrelsen har ett kort möte och sedan får Karl och jag möjlighet att närvara, när Lasse Holm och Jessica Andersson genomför sin ”soundcheck” inför kvällens uppträdande. För min del är det en fantastiskt upplevelse att få se och höra dessa proffsiga artister repetera och finjustera musik, sång och ljudanläggning. Så oerhört engagerade och skickliga de är! Ingenting lämnas åt slumpen!
Tiden går och jag inser att det är hög tid att slita sig därifrån, för att hinna byta om inför kvällen.

Vid 19-tiden börjar kön av förväntansfulla festdeltagare växa. På väg in bjuds vi på champagne i väntan på att dörrarna till festlokalen skall öppnas. Från  ”Klubbhyllan” hörs 60-talsmusik. Det låter mycket bra! Det märks att de som spelar tycker om det de gör.


Kräftskivan är mycket lyckad. Otroligt goda kräftor i obegränsad mängd bjuds runt lika frikostigt som vanligt.
Lasse Holm går runt mellan borden och leder snapsvisorna, som han har satt ihop dagen till ära.
Vi Nordic-ägare börjar bli bortskämda!

Så är det då äntligen dags!
Lasse Holm och Jessica Andersson med musiker äntrar scenen och framför en blixtrande kavalkad av gamla och nya låtar.
Strålande! Det är verkligen gung i lokalen! De ger järnet från början till slut.
Tack för det, Lasse, Jessica och Nordic!


Ingenting varar för evigt och showen tar slut alldeles för fort känns det som.
Lasse och Jessica skall vidare till nästa spelning och har bråttom.
Men innan de hastar iväg hinner Leif lämna över en gåva i form av "vargen" .

Efter det fina framträdandet är det dags för allas vår herr ordförande Rune Thyni, att tillsammans med Sven-Erik Nordh säga några väl valda ord dagen till ära. Det är nu 20 år sedan som Nordic Husbilar AB startade sin verksamhet. Med anledning av detta vill Nordic Husbilsklubb gratulera genom att överräcka en gemensam gåva från alla i Nordic Husbilsklubb.

Ove framför företagets tack och berättar om Nordic Husbilar och de 20 år som nu passerat.

Framtiden ligger i sönernas, Stefans och Pers händer.

Min keyboard åker fram på nytt, för nu vill man dansa! Tyvärr har Lasse & co nollat ljudanläggningens alla fina inställningar, så när synthen kopplads in i lät det inte särskilt bra. Efter lite micklande så får vi åtminstone ljud. Tyvärr blir det inte riktigt bra och lite efterklokt hade det varit bättre om vi kopplat upp mina egna grejer igen.


Även denna magiska kväll har ett slut. Trötta och fulla av mat och intryck släntrar vi hemåt, var och en till sin husbil och somnar gott frampå nattkröken.


På söndagen fortsätter aktiviteterna i lokalerna och efter korv med bröd är det dags för Ove att berätta hela historien om Nordic Husbilar.

Keyboarden lastas tillbaka i husbilen och det är dags att säga adjö för denna gång och åka hem till vardagen igen.
Men dessförinnan kan vi lösa ut en av vinsterna i tipspromenaden. Det är första gången det händer för vår del!
Tack för en fin vinst Nordic!

Tack, alla gamla och nya vänner, för en fin helg! Ett särskilt stort tack för den vackra blomsteruppsättningen jag fick.
Den var lika vacker i mer än två veckor!

Vi ses igen nästa år!

 

Nedtecknat av Agneta (311)