Höstträff, Kalhyttan

5 - 7 Oktober 2018
För sjunde året i rad är det åter dags för en höstträff i Kalhyttan, Filipstad. Vid en liten bakåtblick kom vi fram till att den första träffen i Kalhyttan var hösten 2012. Undertecknad har deltagit sedan 2013. Under åren har vi sett Kalhyttan utvecklas till en fantastisk anläggning som bjuder många möjligheter till rekreation, träning och motion.


Vi börjar resan redan på onsdagen. Man är ju pensionär! Reser i sakta mak med sikte på Bjurbäckens Slussar, som får bli vårt nattkvarter. Här är det vackra höstfärger och porlande vatten som råder. Caféet är stängt för säsongen och det är väldigt tyst på natten. Promenaden utefter kanalen ger naturupplevelser med tydliga spår av bäver. Fällda träd, släpspår och "rännor" upp och ner i kanalen avslöjar en stor arbetslust!


Redan under torsdagen rullar några Nordic-bilar in på Kalhyttans grusplan. Värdparet i Nordic 474, Britt-Marie och Christer är redan på plats och tar emot oss. Sammanlagt blir vi denna gången 15 bilar.


Fredagen ägnas åt promenader och umgänge med knytis i den fina lokalen.


Lördagen är vandringsdag. Några går en hel mil, andra går halvmilen och en del går 3 km-slingan. Många av oss kikar i skogen efter svamp. I år har det faktiskt kommit lite trattkantareller och mossan är djup och våt, vilket svampen gillar. Alla ägnar sig åt någon form av aktivitet i friska luften. Till lunch bjuds vi på tre sorters hemlagade soppor med ost och bröd till. GOTT! Tack Britt-Marie! Tipspromenaden innehåller kluriga frågor och avslutad runda belönas med varm blåbärssoppa o punsch vid den tända brasan. Klubbens egen "pyroman" Karl i N311 har fixat den saken. Vi äter pizza gemensamt vid kvällssamlingen och "Lill-Bajen", Uffe har satt ihop en V75-rad för vår räkning. Loppen följs noga upp på tavlan av Marianne, men tyvärr blir det bara 5 rätt denna gången. Tiden går fort när man har trevligt och när klockan närmar sig 22 är det läggdags. Nu går larmet snart på i lokalen.


Söndagen bjuder på solsken och en härlig möjlighet till lite värme i lä om huset. Allteftersom troppar folk av och börjar hemfärden. Vi är sist som vanligt och har inte bråttom. Bäst att ta vara på den vackra höstdagen.


Stort tack till Värdparet i bil nr 474, Britt-Marie och Christer Bundsen


Vid pennan: Agneta i N311


Fotografer: Karl-Evert Andersson och Agneta Rosén-Andersson i N311, Karin Ferm i N127, Marie Lostin i N597


Den som vill veta mer om Kalhyttan rekomenderas att besöka Kalhyttans egen hemsida  kalhyttan.se