Hedekas

2 - 4 November 2018

Under helgen, den 2 - 3 - 4 november är det dags får årets sista, planerade träff. Det är alltid lika tråkigt när det roliga tar slut. Dock har denna träff som genomförs för andra året i rad, lyckats förlänga hösten med 1 hel månad och sätter ljus o glädje på "Tråkiga November".


Vi träffas i Hedekas och tillbringar helgen i - och- runt den trevliga bygdegården. Totalt rullar nio Nordic-bilar in under fredagseftermiddagen. Efter uppställning är det dags för mingel och gemensamt knytis i lokalen. Var och en äter sin medhavda mat. Värdparet Maria och Jan-Erik har gjort upp ett preliminärt schema, som vi  kommer att frångå redan under fredagen. Tipspromenad och korv-ätning utomhus i ösregn?.......Nej tack! I stället samlas vi i lokalen för att lösa en klurig Quiss, på temat "Film-musik" Jösses! Detta var svårt! Man känner ju så väl igen musiken som spelas, men att koppla ihop den med rätt film....DET är den stora frågan. En värdig vinnare av första priset blir Susanne Lantz. GRATTIS SUSANNE! Bra gjort!
Därefter ägnar vi oss åt Karaoke. Under tiden dyker även vår speleman Leif upp tillsammans med Pia. Sångglädjen ökar betydligt under Leifs ledning och resultatet av detta kan beskådas på Klubbens FB-sida. Så småningom tröttnar även vi och det är dags för lite skönhetssömn i den varma husbilen.


Under lördagen tittar solen fram. Det är friskt och krispigt ute, men vi kan genomföra utomhusaktiviteterna som det är tänkt. Dagen ägnas åt femkamp, tipspromenad, fika, korvätning och senare även umgänge i lokalen. Under förmiddagen ansluter sig även sonen Hans o sonhustrun Luna till oss i bil nr 311, tillsammans med busfröet Cassie, 5 månader.


Femkampen består av fem "grenar". Vi tävlar par om par.
1. Bollkastning i hink. Inte lätt när bollarna studsade ur direkt. Attan så svårt.
2. Leta rätt på 5 givna saker, på tid, i blindo, i en täckt låda. Svårt och trassligt med en massa störande trasor o andra grejer i vägen.
3. Slå i spik på minst antal slag. STOR SPIK och HÅRT trä med mycket kvist i.
4. Trava flest tomburkar mot vägg. Halt och instabilt. Inte enkelt det heller alltså
5. Skjuta ner burkar med luftgevär. Kräver lugn och stadiga händer.


Tipspromenaden som består av 20 kluriga frågor genomförs på den fina el-ljusslingan. Målgången belönas med Bullens varmkorv, värmd över öppen eld, direkt i burken, en "Hedekas-specialitet". Därefter är det skönt att krypa in i värmen med valfri mat och dryck. Kvällen blir självklart glad och trevlig. Hans o Luna i N311 koras som segrare i 5-kampen och tipspromenaden vinner undertecknad och Anette C på samma poäng.


Söndagen startas med kaffe och en stunds prat i lokalen. Därefter städar vi och gör klart att lämna innan 12-slaget. Det har varit en glad och välordnad träff i bra lokaler och med superbra värdpar! Tack Maria och Jan-Erik i Nordic 642 och Susanne och Ingemar i Nordic 361. Stort tack Elsa, N188 och Anette, N416 för alla goda kakor som ni bakar till våra träffar. Ingemars kakor går inte av för hackor de heller! Vi ser redan fram emot nästa höst.


Vid pennan: Agneta i N311

Foton: Agneta i N311, Ingemar N361 och Susanne N540