Nordic kräftskiva, Kristinehamn

19 - 21 September 2008

Helgen 19-21 sept 2008 hade Nordic Husbilar Ab inbjudit till kräftskiva, demonstration av nya modeller mm.


Det var ca 120 bilar som kom varav ett 90-tal var Nordic. Besökarna började anlända redan på fredagen. Vad var då lämpligare än att Nordic Husbilsklubbs medlemmar samlades i ”festsalen” (del av fabriken) för knytis på fredagskväll. Stämningen var hög och trivsam. Det var ett 100-tal närvarande. Under kvällen underhölls gästerna av Nordic Husbilsklubbs egen ”orkester”. Agneta A (311) hanterade synten med den äran. Riktigt goa låtar och det lät som en hel orkester. Tack Agneta för underhållningen.


På lördagsmorgon låg en påse med färska frallor på fotsteget som Nordicfolket smygit dit med i gryningen. Tack för det. Efter frukost var det dags att besöka marknadstältet där lokala hantverkare bjöd ut sina alster. Där fanns även ”fyndprylar” av olika slag från Nordic och som hade en strykande åtgång. Lite senare på fm var det tipsrunda med kluriga frågor. Kaffehörnan var som vanligt öppen hela dagarna och där rådde en trivsam och gemytlig atmosfär. Efter lunch var det provkörning av de nya Nordicmodellerna. Nordic Exclusive, en mastig 10-tonnare inkl last, hade guidade visningar under hela helgen.


På lördagskväll var helgens höjdpunkt – nämligen kräftskivan – med uppåt 250 deltagare. Stämningen var hög med gästuppträdande. Senare på kvällen var det många som tog sig en svängom till tonerna från Agnetas synt.


Innan det var dags för hemfärd på söndag var det dels husbilskaravan till Ölme Lanthandels Museum dels fortsatt samvaro i fikahörnan och studier av husbilar.


Från Nordic Husbilsklubb framför vi ett varmt tack till Nordic Husbilar AB för en trivsam och trevlig helg och önskar stort lycka till med nyheterna i Nordicflottan!


 /Rune(284)