Revyträff i Munkfors

3 - 5 maj 2019

Årets Revyträff i Munkfors infaller sent. Fredagen den 3 maj är det inkörning vid Munkfors Arena. Eftersom våren "Meteorologiskt" hade infallit redan den 2 februari och påsken var varm och solig, hade vi nog höga förväntningar på vårvärme. Men ack, vad vi bedrog oss. Redan under torsdagen kör vi norrut i +4 graders kylig nordlig vind. Efter en långpromenad med sonens hundar var vi ordentligt motionerade. Husbilen var laddad med mat och vatten. Magarna var mätta och belåtna. Vi anländer till Ransäter i kvällningen och övernattar i sällskap av 4 andra Nordic-bilar. Det är visserligen solsken, men kyligt och snålblåsten viner runt husbilen. Efter en kortare visit i grannbilen är det dags att krypa ner i sängarna.


Fredagen den 3 maj lyser solen från en klarblå himmel på morgonen. Termometern står på +3 grader. Vi tar det lugnt, äter frukost, några går en promenad på området, Elsa hittar utslagna Liljekonvaljer. Hela Ransäter är ny-grönt med nyss utslagna björkar.
Strax efter lunch kör vi den sista korta biten upp till Munkfors. På vägen äter vi lunch på "Majas". Bilarna ställs upp på en nyanlagd grusplan mellan hallarna vid Munkfors Arena. Vi står lugnt och skyddat och har full tillgång till Arenans cafélokal. Det är tur att vi har den, för det är svinkallt och hagelskurarna avlöser varandra. Det är inte att tänka på umgänge utomhus. Efter välkomstkaffe är det fri tid för mingel och umgänge. Under dagen har det rullat in 14 Nordic-bilar och en "låtsasnordic". Som vanligt är stämningen god och ljudvolymen i topp.
Vi sover gott hela natten och vaknar till ytterligare en kall dag med hagelskurar och snålblåst.


Lördagen den 4 maj är den egentliga Revy-dagen. Utetempen når hela +4 grader. Dagen börjar med att vi bjuds på frukost i lokalen. Vi får våra biljetter och ett fint program. Några tappra själar försöker sitta ute en stund i lä bakom en vägg. Till lunch bjuds vi nygrillad kassler med potatissallad och grönt. Det smakar otroligt gott! Vi hinner också att gå en tipspromenad som denna gång handlar om seriefigurer.
Klockan 18.00 börjar årets Påskrevy. Vi går den korta biten och hinner givetvis bli anfallna av en rejäl hagelskur på vägen. Revyn är trevlig som vanligt. Lokala nyheter blandat med mer allmänna, framförda av en duktig ensamble. I pausen äter vi en mycket välsmakande smörgås med ost och skinka. Kvällsmaten är räddad. Resten av kvällen samlas de som orkar och vill i Arena-Cafét för en pratstund innan läggdags.


Söndagen den 5 maj är det roliga slut och hela gänget skingras. Var och en åker åt sitt håll. Vädret är stadigt kallt, +2 grader, sol - regn - hagel - om vartannat. Själva hamnar vi vid Bjurbäckens slussar för en sista natt innan hemfärden. På plats hittar vi Karl-Ivar och Ella-Britt. Det blev en stunds trevligt umgänge hos dem i bilen. Regnet öser ner hela kvällen, så promenaden utefter den tomma kanalen får vara. Det blir bättre tillfälle en annan gång.


Vi tackar vårt värdpar Susanne och Ingemar som tillsammans med Olle och Doris gjorde träffen så trevlig. Vi hoppas att vi får komma tillbaka nästa år!


Vid pennan. Agneta, Nordic 311
Fotografer: Agneta N 311, Karl N 311 och Sven-Erik N 202