Höstträff, Kalhyttan

26 - 28 Oktober 2012
Fredagen den 26 oktober på kvällen kom tre Nordic-bilar och på morgonen kom tre till.


Lördagen den 27 oktober mötte upp med strålande sol – ett underbart höstväder!

Totalt sex Nordic-bilar samlades vid 11-tiden och intog en kopp kaffe. Några ytterligare Kortvasa åkare anslöt.

Sedan vandrade ett gäng iväg på en mil-slinga runt Tv-masten och ett annat gäng gick till slalombacken och tillbaka ca 6 km.

Väl tillbaka möttes man av blåbärssoppa med punsch vid tänd brasa, där var och en fick grilla det den själv valde. Helen från Nordic 529 dök upp med kaffe och munkar – gott!


De, som önskade kunde sedan ta en dusch och bastu i den fina motionsanläggningen. Vid 18-tiden anlände en sjukgymnast och ”friskvårdsivrare” vid namn Heimo Marttila, som berättade om anläggningens tillkomst och vikten av att röra på sig. Efter det dukade var och en upp det den ville äta och samvaron fortsatte under gemytliga former under kvällen fram tills vi måste lämna lokalen för att inte larmet skulle starta.


Vi vaknade sedan till vintertid i ett lika strålande väder, som på lördagen. Den ena bilen efter den andra avreste sedan hemåt, medan några tog en kortare promenad innan vi alla for åt var sitt håll. Det blev en trevlig helg med nya bekanta ”Nordic vänner”.


 Ännu har inte kommunen börjat ta betalt för att utnyttja anläggningen, men ett dagkort i skidspåret, som man snart börjar anlägga med konstsnö, kostade 40 kronor förra säsongen.Text: Britt-Marie och Christer, N 474
Foto: Sven-Erik Nord, N 202