Midsommar i Siljansnäs

21 - 24 Juni 2018


I år ska vi fira midsommar i lugn o ro uppe på Siljansnäs vid Siljan. Resan påbörjas redan på onsdag eftermiddag och mat o dryck bunkras på vägen upp. En övernattning blir det på Prästbäckens Rastplats söder om Filipstad.


Vi landar välbehållna i Siljansnäs under torsdagen, dan före midsommarafton. På plats står redan 2 Nordicbilar. Vädret är soligt, men något svalt!


Midsommarafton bjuder på ösregn och 10 grader. Inte särskilt roligt väder alltså. Som tur är får vi låna en söt campingstuga för vår gemensamma midsommarmåltid. Nu har vi blivit 5 Nordicbilar på plats.


Midsommardagen bjuder på solsken och något varmare väder. Den traditionsenliga Kyrkbåtsrodden tar plats som vanligt. Detta evenemang samlar mycket folk som står på stranden och hejar fram sitt favoritlag..


På söndagen väljer några att lämna campingen. Vi väljer dock att stanna kvar till måndagen för att undvika den värsta trafiken. På måndagen flyttar vi oss till Värmlands Nysäter och tillbringar en natt på den lilla ställplatsen i gästhamnen. Ett besök i Vikingabyn hinner vi också med, innan vi kör hemåt.Nedtecknat av Agneta, Nordic 311

Fotografer: Agneta o Karl-Evert N 311