Go Kart, Grängesberg 

23 - 26 Augusti 2012

Vi har som vanligt jobbat mycket undersommaren och nu börjar vår bästa tid, hösten! Vi lämnar Skaftö på torsdagen för att möta Birgitta och Carl-Åke på Torp, där vi raskt inhandlar en del läckerheter. Vi far sedan vidare till Lidköping för ett snabbt besök på HS. Där var allting ungefär lika tråkigt som vanligt, men vi fick i alla fall handlat lite Toa-kemi. Efter ytterligare ett snabbstopp på Lidl, för inköp av tysk korv far vi så vidare till dagens slutmål, som är Råbäcks Hamn på Kinnekulle. Där har vi aldrig varit förut och hade det inte varit för att Carl-Åke körde före och visade vägen, skulle vi nog aldrig vågat oss ner på denna smala kostig. Här kan man inte mötas, så det är bara att hoppas att man klarar sig hela vägen ner utan möten. Slutligen öppnar sig landskapet och man kommer ner till en stor grusplan, som brukar vara ganska full under högsäsong. Här fanns en gång stenindustri och byggnaderna är idag museum. Väl på plats börjar den vanliga jakten på en läig plats att inta "middagen" på. Som vanligt finner vi, att bästa platsen är i lä om husbilarna!
Väl till bords smakar de nyss inköpta kräftorna otroligt gott! Vinden avtar under kvällen och det blir riktigt behagligt att sitta ute! En och annan bil kommer körande för att titta på utsikten, fiska, eller fågelskåda. Under natten förblir vi ensamma med våra husbilar.

 

Solen går ner och mörkret sänker sig, det är dags att gå in och lägga sig! I morgon är det fredag och då skall vi köra resten av vägen till Grängesberg.


Mitt i natten vaknar jag av ett ruskigt regnväder, som trummar hårt mot taket! Då kunde jag inte somna om. Hjälp tänkte jag, kommer vi upp för den branta grusbacken i morgon? Det gjorde vi, kan jag meddela!

Dagens fågel:  Sädesärlan

På vägen hann vi med att vara lite kulturella och gjorde ett besök i Forshems kyrka


Kaffepaus vid Göta kanal

Så var vi då på plats i Grängesberg! Här var full fart och strax efter vi kommit fram aviserades att Nordics GoCart-tävling skulle gå av stapeln redan på fredag kväll. Man hade nya kraftfullare bilar och befarade regn och dåligt väder på lördagen. I sådant fall tar man fram de gamla bilarna eftersom de nya är betydligt tuffare att köra på våt vägbana. Detta besked orsakade en viss panik och många försökte få tillfälle till träning. Några tränade mer än andra. Det visade sig mycket riktigt vara betydligt mer svårkört med de nya bilarna och minsta lilla fuktfläck på banan orsakade avåkningar.

Utom tävlan körde vi ett eget "käring-race" avsett för oss lite mer tveksamma. Där platsade jag med min, sen 2 år onda axel, Birgitta som var bergsäker på att hon skulle välta, Katy, som aldrig prövat på och Ragnhild, som heller aldrig kört Cart! Det var verkligen roligt, men oj så tungstyrt och jobbigt för en otränad axel. Rätt var det var blev vi omkörd av någon som tycktes komma direkt från Blåkulla. Sven-Erik kunde inte motstå frestelsen att köra om oss tanter i ett snabbt testvarv. Här var alla vinnare var och en på sitt sätt och jag tror nog att de flesta av oss kommer tillbaka nästa år!

Gott med grillat i Grillkåtan, medan solen går ner

Fredagskvällen avslutades med en ganska sen grillning. Vi var väldigt hungriga. Eftersom vi inte räknat med GoCart denna kväll, hade få av oss ätit ordentligt innan. Nu var det gott med grillade revben och en stunds samvaro i grillkåtan.

Under lördagen umgicks vi mellan skurarna och fick som vanligt en fin guidad tur genom Grängesberg av Bernt. Denna gång vandrade vi igenom det som en gång varit ett helt samhälle. Inte någonting fanns kvar av det som Bernt upplevt som barn. Det kändes väldigt underligt och vemodigt.


Den gemensamma middagen avnjöts som vanligt under lördagskvällen i Kerstins restaurang. De som längtade efter bubbelbad hade svårt att komma till eftersom allting var fullbokat. En liten, ganska sen stund, fick de som ville, tillgång till badet.


På söndagen var det som vanligt hemresa, efter en trevlig helg. Himlen hade varit svart större delen av helgen, med några få solglimtar, men som av ett under klarade vi oss ifrån de värsta skyfallen, som tycktes falla runt omkring oss, men inte rakt över oss.


Ett stort tack till Ragnhild och Bernt för en rolig träff från oss i bilar nr 212 och 311!


Vid pennan, Agneta Nordic 311