Fritidsmässan, Kristinehamn

14 - 17 Juni 2013

Husbilsåkandet ”God Livskvalité”

Oj vad fort frugan återhämtade sig efter ”smällen” denna gång. Så nu är det dags för en ”lillsemester” igen.Fredag 14/6
Efter att frukosten inmundigats och husbilen är fylld med mat o vatten så är det dags att ställa kosan mot Kristinehamn och fritidsmässa. Första stoppet blir vid sjön Edsken i Fagersta för fm. fika. Färgen går vidare mot Lindesberg, Nora, Hällefors utmed sjöarna på slingrande men natur och skön väg mot Karlskoga. Dags för lunch när vi anländer till Kristinehamn.
Så är det dags att åka ut i dess skärgård. Vi checkar in på Herrgårdskampingen där Nordic har bokat platser. Därefter dags att fara ut till Picassoudden för att avnjuta Cykelns dag med dess evenemang. Sten o Stenly underhåller medan man avnjuter picknicken i en underbar aftonsol.
Dagens tidigare mörka och regntyngda skyar hade blåst förbi. Oj vad mycket cyklar som kan samlas på samma plats. En helt underbar dag är snart till ände och min kära hustru och jag har avnjutit detta på parkettplats allt helt gratis. En signerad dubbel  CD blev också dagens behållning när det är dags att återvända till Campen.


Lördag 15/6
Efter att frukosten inmundigats så är det dags att bege sig ut på utställningsområdet och studera 2014 års nymodigheter. Njuta av all underhållning och övriga aktiviterter som erbjuds. Dagen går alldeles för fort så är det dags att avnjuta kvällens aktivitet i strålande kvällssol. Grillkväll med Yang 66 som spelar 50 o 60- tals musik i 3 timmar inte dåligt.
Oj vilken härlig grilltallrik för en matgormet som jag. Tre sorters burgare, lamm, lax o argus, (nötkött 97 %). Potatis- o grönsallad, marinerade kycklingvingar, lökringar, ost o grönsaks-nougles, smör o bröd samt dryck. Allt detta för 100:- kr. Vad sägs om det, blir du sugen ?
Kvällen går allt för fort i goda vänners lag så det är dags att möta John blund.


Söndag 16/6
Efter en god natts sömn och ett ihållande nattregn gryr en ny strålande dag. Dags att gå en sista runda på fritidsmässan och inhandla en hel del lokala delikatesser med sig hem.
Hela Hergårdscampingen var fullbokad, har aldrig sett så många husbilar av olika märken och storlekar på en camping, 95 % husbilar. En toppencamping som jag varmt kan rekommendera. Även ett humant dygnspris 200:- kr ink. el. Detta var 3:dje året som fritidsmässan arrangerades så nu är det en tradition i Kristinehamn att räkna med.
Nu är det dags att dra vidare till Ölme närmare bestämt till min brors fritidshus där middag och en härlig eftermiddag väntar. Oj dagarna går alldeles för fort som man säger om man har roligt. Min kära hustru och jag har njutit av denna underbara helg ”lillsemester” och i morgon är en annan dag.


Måndag 17/6
Efter frukosten så är det dags att lämna bilen på Nordic för garantiservice.

Nu med en nyservad bil så är det dags att ge sig åter mot hemmaplan. Få se när vi far ut nästa gång och hörs med nya dagboksanteckningar.Nedtecknat av Leif Andersson N243

 

Dagboksanteckningar av

Leif Andersson N 243

(vidare til nästa berättelse)