Årsmötesträff, Ockelbo

25 - 27 Maj 2012

Onsdagen den 23 Maj är det dags att åter rulla iväg med Pumbaa! Det är nu nästan 3 månader sedan vi var uppe i Mora och tittade på alla friskusar som åkte Kort-Vasan. Denna gången är resans mål Pingstträffen i Ockelbo. Vi åker hemifrån efter lunch och inhandlar först ett rejält lass med nykokta havskräftor. Det skall bli dagens middag så småningom. Birgitta och Carl-Åke väntar på en liten fin ställplats ett par mil söder om Filipsstad, alldeles vid Bergslagskanalen, Våren är bedövande vacker och vädret ser ut att bli riktigt fint.

 

Väl framme är förhoppningen att kunna äta ute. Vi provsitter därför ett antal olika, tänkbara platser, under ledning av Birgitta, men måste motvilligt konstatera att, det på de flesta platserna är alltför blåsigt. Borta bra, men hemma bäst heter det ju och middagen inmundigas därför i lä om husbilarna. Det är mycket vatten i sjösystemet, så man har släppt på vatten i forsen bredvid slusskanalen. Ett vackert skådespel! Kvällen är dessutom helt myggfri!


Vi sitter ute och njuter av fågelsång och kräftor med ett gott vin till. Lagom till mörkrets inbrott börjar det regna, men då är också kräftorna uppätna och tröttheten gör sig påmind. Sängarna väntar och vi bryter upp för denna kvällen.
.
Torsdagen börjar med solsken och en god värme i luften! Vi äter frukosten ute vid kanalkanten och ägnar flera timmar åt att betrakta fågellivet i skogen. En liten Nötväcka jobbar och sliter med att samla insekter till sina små ungar. Hur vi än bär oss åt, vänder den rumpan till precis när vi försöker knäppa ett fint kort.
Efter en promenad tar vi så lunch och inser, att vi nu måste åka vidare. Vi är ju bara halvvägs till Ockelbo!

Nötväcka med baken till!

Resan fortsätter mot Ockelbo och vi gör ett stopp för Kafferast vid en liten söt badsjö. Där ligger ett par och solar och de vågar faktiskt trotsa kylan och ta ett dopp i det iskalla vattnet. Burr!!!!

Framåt kvällen har vi så letat oss fram till Ockelbos Idrottsplan kallad "Plan" Vi ställer upp oss för natten på en stor grusplan tillsammans med andra Nordic-bilar som anlänt under dagen. Vi blir insläppta på träffområdet först under fredagen.


En av dem som kommit var dragspelaren Roland Berlin med hustru Maud (N 138) och charmig hund! Vi passade på att träna lite inför morgondagens allsånger. Det var en väldigt trevlig erfarenhet, att få äran att spela med en sådan driven dragspelare. Där har man mycket att lära! En liten skara drogs till ljudet och så småningom hade vi samlat på oss en liten publik, som stod i ring runt oss och lyssnade!

På fredagen öppnas portarna till "Plan" och vi kan köra in och få en plats. Det var så många deltagare att några tyvärr var tvungna att stå kvar ute på grusplanen. Det hade tillkommit en del anmälningar efter sista anmälningsdatum och ytan vi får disponera var full till sista platsen. Dagen går åt till att mingla och hälsa på gamla bekanta, dricka kaffe och senare under kvällen, knytkalas i den stora lokalen som står till vårt förfogande. Det tre värdparen gör ett gott jobb för att vi alla skall trivas. Vädret är också till vår fördel och vi får uppleva vårens första värmebölja med över 30 grader. Det var också årets enda värme riktiga värme, skulle det visa sig.

Under lördagen bjuds vi på bussresa ut till vildmarkscentret, där man kan beskåda en hel del inredningsdetaljer skapade av rötter och grenar. Några går en tur och tittar på älgarna i älgparken. Här blir jag också "med hatt", till min egen förvåning. Vi bjuds på kaffe och smörgås med björnkorv. Det är riktigt gott. Allt serveras på träfat. Kaffet dricks i björkmuggar och bestickens skaft är av obarkat trä. Väldigt annorlunda, men mycket trevligt.

Senare under eftermiddagen hålls det sedvanliga årsmötet, där också de tre värdparen avtackas. Tyvärr hade damerna fullt bestyr med middagsförberedelserna och kunde inte vara med på bilden.

Strax före middagen vidtar det "stora smörgåsloppet" Förrätten som gjorts i ordning i en annan byggnad skall bäras över till samlingslokalen. Det är inte få smörgåsar ska jag säga och vi är många som springer. Gott är det, när vi kommer så långt som till att äta! Maten är vällagad och rikligt tilltagen. Serveringen går oerhört snabbt och smidigt.

Kvällen avslutas med lite allsång och dragspelsmusik för dem som orkar vara kvar i lokalen.

Söndagen den 27 maj är lika solig och varm som resten av helgen. Denna dagen är en speciell dag, för vår vän Birgitta fyller jämna år! Dagen innan har Karl och jag smugit iväg till Ockelbo och inhandlat en liten minnesgåva. det var inte så lätt, eftersom jubilaren förutom att fylla jämnt också är riktigt nyfiken. Vi möttes på vägen och försökte frenetiskt komma förbi utan att stanna, men det var svårt! Frågor som "var har ni varit?" och "Vad har ni gjort?" fick förbli obesvarade.
Jubilaren gratuleras av oss och alla andra kompisar under söndagsförmiddagen.

Sedan är det dags att åka hemåt. Birgitta hittar som vanligt en fin liten sjö, där vi kan ta en snabb fika.


Innan vi kör var och en till sitt, äter vi en gemensam "födelsedagsmiddag" på en golfkrog utanför Örebro. Det är ju också "Mors dag" och restaurangen bjuder därför på efterrätten. Gott! Vi sitter i skuggan på verandan och får en lång golflektion av en besservisser vid bordet bredvid.  Han kommenterar alla slag som han ser och jämför dem med sina egna, vilka naturligtvis alltid är bättre! Tänk att det finns så duktiga människor!

Vi tackar för en fin och väl genomförd Pingstträff i Ockelbo!

Vid pennan:

Agneta, Nordic 311

     

 

Birgitta och Carl-Åke, N 212
Agneta och Karl-Evert, N 311

Här finns ytterligare en berättelse från den här träffen